bokomslag
  • ISBN ISBN 978-82-307-0066-2
  • Heftet
  • Kr 389,-
  • KJØP

Ressurser/Resources:

Halvdan Sivertsen

Halvdan Sivertsen

Halvdan Sivertsen

Med sug i magen

Med sug i magen inneholder 66 av Halvdan Sivertsens tekster. Utvalget er foretatt etter litterære kriterier. Tekstene har mange signaturer: Kjærlighet, lengsel, natur, engasjement, rettferdighet. 

Halvdan Sivertsen har i mer enn 40 år vært aktiv som sangpoet. Han har hele 17 plateutgivelser bak seg og har også utgitt visebøker og sangsamlinger.

Med sug i magen åpner med et åtte siders forord om Halvdans sanglyrikk skrevet av Nils Magne Knutsen, professor e.m. i nordisk litteratur.

“I en av sine viser går Halvdan Sivertsen en vårdag i land på Kjerringøy og blir stående «med sug i magen» og observere det mirakel av vår og lys og lyd og nytt liv som utfolder seg like foran ham. 

Og slik er det stadig for visedikteren Halvdan: Med begeistret sug i magen og med døgnåpne sanser opplever han den verden og den hverdag som iblant ligger like foran nesen på oss alle, men som vi ikke alltid får øye på.

Men dikteren Halvdan har et skarpt øye for denne hverdagen, og han lever seg inn i den, morer seg over den, gremmer seg iblant over den, leker nesten alltid litt med den, og setter til slutt noen treffsikre ord på den.” (Fra forordet)