bokomslag
  • ISBN 978-82-307-0003-7
  • Innbundet
  • Kr 449,-
  • KJØP

Ressurser/Resources:

Alf Cranner

Alf Cranner

Alf Cranner

I Adrians hus

I Adrians hus inneholder mange av de flotteste visene vi kjenner i norsk visekunst. Alf Cranners tekster, melodier og gjendiktninger er blitt folkeeie gjennom hans mer enn 40-årige karriere som trubadur.

Alf Cranner forteller i boken sin historie som visekunstner. Og det er en ydmyk kunstner vi møter. En vi blir glad i. Han forteller om møter med andre kunstnere på en måte som skaper et levende tidsbilde av visekunstens storhetstid.

Alf Cranners viser kjennetegnes av poesi. Det er en følsom enhet over framføringene, tekstene og musikken.

I Adrians hus inneholder Alf Cranners egne viser og hans musikk til tekster av blant andre Alf Prøysen, Harald Sverdrup og Klaus Hagerup. Til slutt presenterer Alf Cranner sine gjendiktninger av Robert Burns og sist men ikke minst, «Din tanke er fri», hans gjendiktning av en tysk middelaldervise.

Alf Cranner er født i Oslo i 1936. Han er utdannet ved Statens Kunst- og Håndverksskole i Oslo og har ved siden av karrieren som visedikter og trubadur, undervist som tegnelærer ved Kragerø Realskole.

Alf Cranner har bak seg en rekke plateutgivelser og har i mer enn 40 år vært å høre på konsertscener over hele Norge. Hans mange skolekonsertopptredener har inspirert mang en kommende visetrubadur.

Alf Cranner har også medvirket i utallige radio- og tvprogrammer både med egne sanger men også som en autoritet og kjenner av norsk, nordisk og europeisk visekunst helt fra middelalderballadene og fram til idag.